Monthly Archives: November 2014

Syyskokous 22.11.2014 Joensuussa

POHJOIS-KARJALAN MEHILÄISHOITAJAT RY KOKOUSKUTSU

Syyskokous pidetään la 22.11.2014 klo 15 Joensuun Kuntokeitaalla, Linnunlahdentie 10. Kokouksen jälkeen klo 16-18 sauna ja klo 18 ruokailu. Yhdistys tarjoaa saunan ja osan ruokailusta.

Ruokavarauksen takia pyydämme ennakkoilmoittautumisia Heikin puhelimeen tai sähköpostiin16.11.mennessä. Ilmoittautumattakin olette tervetulleita kokoukseen mukaan, jolloin Kuntokeitaalla voi tilata tiskiltä pieniä ruoka-annoksia (www.joensuunkuntokeidas.fi).

Meille varattu yhteinen menu: smetanalohi, keitetyt perunat, vihersalaatti, patonki/levite, ruokajuomaksi mehu, vesi ja maito, jälkiruuaksi kahvi ja pipari. Hinta 10 €/hlö. Annos on laktoositon ja gluteiiniton (patonki muuttuu gluteiinittomaksi sämpyläksi). Ilmoita ruokarajoitteista ilmoittautumisen yhteydessä

TERVETULOA MUKAAN KOKOUKSEEN JA YHTEISEEN ILLANVIETTOON !

Anneli Salonen, pj, p 040 4192463, salonen.anneli222 ( a t ) gmail.com

Heikki Härkönen, siht, p 0400 638554, punamarja ( a t) gmail.com

 

Tarvitseeko vaakasi taarausta?

Viime kesänä on marjatiloilla kiertänyt AVI:n edustaja tarkastamassa vaakojen taarauksia. Tulevaisuudessa nämä tarkastukset saattavat koskea myös mehiläistarhaajia. Jos vaakasi tarvitsee taarausta, ota yhteyttä Taru Riihiilään (0500 224797, taru.riihiila )at( telemail.fi. Hän on selvittänyt taarauksen hintoja ja Joensuusta on löytynyt edullinen vaihtoehto. Jos viemme vaat sinne yhtä aikaa, niin hinta on jonkin verran edullisempi.

Laminointilaite

Hankimme yhdistykselle laminointilaitteen. Sillä voi tehdä pesille pakollisia tarhaajan yhteystietolappuja tai muuta säänkestävää tekstiä. Tarvitsijat ottakaa yhteyttä Heikki Härköseen.

Pohjois-Karjala hunajapurkin ulkonäkö ja EAN-koodit

Mainetta saanut Pohjois-Karjala purkkimme ulkonäkö on käytettävissä myös lasipurkkeihin kiinnitettäviin tarroihin. Kysy pohjia Annelilta. Yhdistyksellä on EAN-koodeja, joita voi saada pientä maksua vastaan Annelilta. Niitä saa käyttää hunajapurkeissa ja hunajaisissa jatkojalosteissa ja mehiläistuotteissa.

Talvipäivät SML:n talvipäivät ovat 24.-25.1.2015 Jyväskylässä.

Sinne on tarkoitus järjestää yhteinen kyyti Aikuisopiston Mehiläistarhauksen opiskelijoiden kanssa. Ilmoitan tarkemmista yksityiskohdista sähköpostilla, kunhan ne selviävät. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, niin Annelille voi jo ennakkoilmoittautua.

Kuningattarien saunailta

Emme ole vieläkään saaneet kuningattaria kokoon saunaillan merkeissä. Seuraava yritys tehdään helmikuussa Karvosen Pirkon luona. Seuratkaa ilmoittelua asiasta!

Kevään koulutukset

Kevään aikana – ehkä maaliskuussa – on tarkoitus järjestää yhteinen koulutuspäivä Savon tarhaajien kanssa. Aiheena sähköinen viestintä, SOME jne. ja kouluttajana Mari Koistinen. Yksityiskohdista lisää myöhemmin.

EKM-saneerausnäytös

Kesäkuun alussa järjestämme EKM-saneerausnäytöksen Joensuussa.