Yhdistys

Tervetuloa yhdistyksemme sivuille

hunaja1

Pohjois-Karjalan mehiläishoitajat tuottavat kotimaista hunajaa Pohjois-Karjalassa.

Mehiläiset keräävät mettä ja muuttavat sen hunajaksi. Pohjoiskarjalainen hunaja on miedon makuista. Merkittäviä hunajan satokasveja Pohjois-Karjalassa ovat voikukka, vadelma, apila, maitohorsma ja metsämarjojen kukat.

Mehiläiset huolehtivat luonnon monimuotoisuudesta pölyttämällä kasveja, jolloin kasvien siementuotanto lisääntyy. Onnistunut pölytys lisää myös marja- ja hedelmäsatojen määrää ja laatua.

Pohjoiskarjalainen hunaja myydään mehiläishoitajien yhteisesti käyttämässä hunajapurkissa, joka on voittanut “Suomen kaunein hunajatölkki”-tittelin vuonna 2013.

Pohjois-Karjalan mehiläishoitajien jäseneksi voit ilmoittautua Suomen Mehiläishoitajain Liiton kautta (SML). Jäsenyyshakemuksen voi tehdä SML:n sivuilla https://www.mehilaishoitajat.fi/mehilaishoitajille. Jäsentietojen muutokset ( mm. osoitemuutokset) tehdään Suomen Mehiläishoitajain Liittoon joko SML:n sivujen kautta tai ottamalla liiton henkilökuntaan yhteyttä. Jäseneduista ja toiminnasta saat tietoa näiden sivujen lisäksi SML:n sivuilta ja yhdistyksemme johtokunnalta. Tervetuloa mukaan yhdistykseen!