Monthly Archives: April 2021

Tiedote 22.4.2021

Tiedote Pohjois-Karjalan Mehiläishoitajat r.y:n jäsenille yhdistyksen GTIN-koodien voimassaolon päättymisestä vuoden 2021 loppuun

Pohjois-Karjala-purkki

Yhdistyksemme jäsenillä on ollut mahdollisuus käyttää kaunista ja tunnearvoista Pohjois-Karjala-purkkia hunajan pakkaamiseen. Hunajapurkissa on yhdistyksen tarjoama GTIN-koodi (eli viivakoodi tai EAN-koodi). GTIN-koodien käyttö muuttuu ensi vuoden alusta alkaen (1.1.2022), jonka jälkeen yhdistyksen GTIN-koodit eivät ole enää käytettävissä. Muutokset eivät johdu yhdistyksestämme vaan tuotteiden jäljitettävyyden tiukentuneista vaatimuksista. Pohjois-Karjala-purkkia voi ensi vuonnakin myydä kauppaliikkeisiin, mutta silloin purkkiin on valmiin GTIN-koodin paikalle kiinnitettävä tarra, jossa on tarhaajan oma GTIN-koodi. Muutoksista voi lukea esimerkiksi Mehiläinen-lehdistä 6/2020 ja 1/2021.

Pohjois-Karjala-purkkia on saanut tilattua Mesimestareilta nimellä Pohjois-Karjala-tölkki. Purkin painatusmäärät ovat suuria, joten nyt johtokuntana tahdomme tiedustella purkin käyttömääriä jäsenistöltämme:

  • Kuinka paljon Pohjois-Karjala-purkkeja käytät vuosittain (noin-määrä riittää)?
  • Käyttäisitkö Pohjois-Karjala-purkkia tulevaisuudessakin, vaikka purkissa ei olisi enää viivakoodia? 

Toivomme, että ottaisit yhteyttä yhdistykseen sähköpostilla pkmehilaishoitajat(a)gmail.com viimeistään 15.5.2021 mennessä ja ilmoittaisit, olisitko vielä valmis käyttämään purkkia tulevaisuudessa, jos siinä ei ole viivakoodia. 

Yhdistykseltä saadut GTIN-koodit (EAN-koodit)

Yhdistyksen jäsenten on aiemmin ollut mahdollista saada käyttöönsä GTIN-koodeja yhdistykseltä. Jos sinulla on omassa käytössä yhdistykseltä saatu GTIN-koodi tai -koodeja, otathan huomioon, että koodit ovat voimassa enää tämän vuoden (2021) loppuun asti. Tästä eteenpäin tarhaajien on hankittava omat yritystunnisteet ja GTIN-koodit. Tämä koskee niitä tarhaajia, jotka tarvitsevat viivakoodeja toiminnassaan. GS1-yritystunnisteesta ja GTIN-koodeista ja niiden tilaamisesta löytyy lisätietoja Mehiläinen-lehden numerosta 6/2020 sekä GS1:n verkkosivuilta (www.gs1.fi).  GTIN-koodien hinnat löytyvät verkkosivuilta (https://gs1.fi/fi/palvelumme/palveluiden-hinnastot).

Ystävällisin terveisin Pohjois-Karjalan Mehiläishoitajat r.y:n puheenjohtaja Emilia Rösch ja johtokunta