Jäsentiedote maaliskuu 2015

Laminointilaite ja kalvoja on sihteerillä ja sillä voi tehdä pesille säänkestävät yhteystietotaulut.

Esikotolemätänäytepurkkeja saa Anneli Saloselta kokouksessa. Myöhemmin tänä vuonna Annelista tulee ekm-tarkastaja yhdistyksen alueelle, jos Evira valitsee hänet tehtävään.

Maritta Martikkala SML:stä tulee pitämään ekm-saneerausnäytöksen Joensuussa 4.6. klo 17. Ilmoittaudu Anneli Saloselle salonen.anneli222 ( at  ) gmail . com tai 040 419 2463. Ilmoittautuneille ilmoitetaan tarkempi paikka.

Mesimestarin Nuuterot www.mesi.fi hoitavat Pohjois-Karjalan hunajapurkkien myynnin ja vain jäsenillä on oikeus käyttää niitä. Puh 03 – 3737 400, Katariina 0400 – 257 007, Juha 0400 – 523 188.

Botaniassa Joensuussa on 4-5.4. pääsiäiseen liittyvä tipujahti ja hunajan myyntiä. Lisätietoa Christiana Harle puh 050 494 7030 tai Botania puh 050 5629 482.

Farmari 2015 maatalousnäyttely pidetään Joensuussa 2-4.7. Hoidamme esittelypaikan Areenan sisällä. Tarvitsemme useita rakentajia ja esittelijöitä ja ilmoittautumiset sihteerille.

Pesäkohtaisen tuen yläikäraja 68 vuotta on poistunut! Tukea voivat hakea kesäkuussa Ely-keskukselta ne, joilla on yli 15 pesää talvehtineiden pesien mukaan.

Muista ilmoittaa karhuvahingoista myös SML:oon.

Uusien ohjeiden mukaan myytävien tuotteiden punnitsemisessa käytettävät vaa’at täytyy olla tarkastettu. Tarkistusta hoitaa esim Inspecta Joensuussa, Pursiainen, puh 050 542 2903. Vaa’an voi tarkistaa myös toisella vaa’alla , joka on tarkastettu. Tästä täytyy tehdä muistiinpanot, jotka voi esittää jos Valviran tarkastaja tulee tarkistamaan vaakaa.

Prestop-Mix aineella tehtävästä harmaahomeen torjunnasta mehiläisten avulla on tulossa uusi tukimuoto marjanviljelijöille tämän vuoden maataloustukihaussa. Tämä saattaa lisätä pölytyspalvelun kysyntää huomattavasti. Pölytyspalvelua tekevien toivotaan ilmoittavan tiedot SML:n sivulle ja lisätietoa asiasta www.polytys.fi.

Luomumehiläishoitajien tapaaminen tuttuun tapaan heinäkuussa Tervosilla Kiteellä.

Uusia hoitajia aloittaa runsaasti tänäkin vuonna. Jos sinulla on myynnissä ylimääräistä kalustoa tai ekm-vapaita pesiä niin ilmoita siitä sihteerille tai peruskurssin opettajalle Annelille.

Ilmoittakaa yhdistyksen sihteerille sähköpostiosoitteenne, johon voimme laittaa kokouskutsut ja tiedotteet postikulujen säästämiseksi. Muistathan seurata myös yhdistyksen nettisivuja.
www.pkmehilaishoitajat.fi